Boksen met kinderen en jongeren

een ervaringsgerichte bijscholing waarbij je leert hoe je boksen als middel in kan zetten

JE WIL DE BOKSHANDSCHOENEN WEL INZETTEN MAAR HEBT GEEN IDEE HOE JE DAT MOET DOEN

Je hebt wel eens gehoord vanhet inzetten van boksen tijdens behandeling maar je hebt er te weinig kennis van

JE WEET NIET WELKE WERKVORMEN JE IN KAN ZETTEN BIJ KINDEREN EN JONGEREN

Je kent geen werkvormen en je weet ook niet wat je er mee kan doen. toch wil je graag meer weten

JE HEBT AL WEL ERVARING MET BOKSEN MAAR NIET MET HET INZETTEN ALS MIDDEL VOOR BEHANDELING

Je hebt geen idee van je eigen houding en van alle interventies die je kan plegen wat het behadneling maakt.

Reserveer direct jouw plekje | vol = vol

2-DAAGSE BIJSCHOLIG: BOKSEN ALS MIDDEN bij kinderen en jongeren

Boksen is een middel dat ik steeds meer terug zie komen binnen de kind- en jeugdhulpverlening. Dat vind ik zeker een goede zaak, het is namelijk zo waardevol om dit middel zelf ook eigen te maken zodat jij dat ook in jouw werkzaamheden in kan zetten.

Tijdens deze bijscholing leer je de kracht van de bokshandschoenen in de praktijk. Het is een ervaringsgerichte bijscholing waarbij verschillende thema’s voorbij komen tijdens de twee dagen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt met de sport boksen of niet.

We gaan zelf ervaren hoe het is om bokshandschoenen aan te hebben. Voor de een zal dat heel fijn voelen maar voor een ander is het ver buiten zijn comfortzone en komt er ineens onzekerheid de hoek om zetten. Zo veel thema’s komen direct bloot te liggen wanneer er met bokshandschoenen gewerkt wordt.

Je leert bewust te zijn van je houding en er wordt aandacht besteed om werkvormen te bedenken en interventies daarbij te bedenken zodat jij de werkvormen meteen op maat in jouw werk kan toepassen.

“HET INZETTEN VAN BOKSEN ALS MIDDEL IS HETZELFDE ALS MAGIE”

“Overal waar ik heen ga neem ik de bokshandschoenen mee”

Deze bijscholing wordt gegeven door Jette Peuscher, eigenaresse van Therapiepraktijk Zijn en oprichter van de Buutplek.

Jette Peuscher is opgeleid als psychomotorisch therapeut en psychodynamisch therapeut. Ze heeft door haar kennis en ervaring verschillende bijscholingen ontwikkeld voor kind- en jeugdprofessionals.

Afgelopen jaren heeft ze zich mogen specialiseren op het gebied van boksen. Zelf is ze geen professioneel bokser en heeft ze zelfs nooit les gehad. Maar met haar achtergrond als psychomotorisch therapeut kan ze gemakkelijk de koppelingen maken tussen het echte leven en wat er tijdens het boksen naar voren komt. Je hoeft niet goed te kunnen boksen om het als middel tijdens de therapie in te zetten, je moet vooral kunnen zien wat er voor je gebeurd en daar iets mee kunnen doen. En daarnaast is het handig om te weten waar je op moet letten en wat je doel is. Met deze elementen kom je al een heel eind!

Trainer: Jette Peuscher

Door het inzetten van boksen heb je zo de kern van het probleem te pakken. Het speelt zich namelijk voor je neus af. 

JE HEBT EEN MAP VOL MET WERKVORMEN

We maken met de groep een werkboek aan die je aan het einde van de twee dagen mee naar huis kan nemen. Je kan hier meteen mee aan de slag in je praktijk met de kinderen en de jongeren.

JE WEET WAAR JE OP MOET LETTEN TIJDENS HET BOKSEN

Door te weten waar je op moet en kan letten, kan je weer passender interventies plegen. Hierdoor kom je weer sneller tot de kern van het probleem. Daar waar de hulpvraag echt om draait..   

JIJ KAN DE KOPPELING MAKEN NAAR HET HUIDIGE LEVEN

hierdoor kan een kind ook echt gedragsverandering doormaken. Hij kan oefenen met de nieuw opgedane ervaingen en inzchten. Hierdoor kom je sneller bij het doel van  het kind of de jongere.

Reserveer direct jouw plekje | vol = vol

Veel gestelde vragen

Geef je deze bijscholing ook in het weekend?

Op dit moment nog niet. Ik geef deze bijscholing 2x per jaar. Ik hoop in de toekomst deze 4x per jaar te gaan geven. Dan zal er ook zeker een weekend gepland worden.

Ik heb nog nooit gebokst, is dat een probleem?

Nee hoor, dat is zeker geen probleem. Wel adviseer ik je na deze bijscholing een aantal lessen te nemen in het werken met pads. Het vereis wel een techniek om klappen op te kunnen vangen Dus voor je eigen lijf is het wel fijn als je daar wat meer ervaring in hebt.

Ik boks al jaren, heb ik er dan iets aan?

Ja zeker, ik leer je namelijk niet hoe je moet boksen, ik leer je hoe je dit in kan zetten als hulpverlener. Het is dan alleen maar heel fijn wanneer je al ervaring hebt met het boksen zelf omdat je dan ook bij kinderen en jongeren de techniek mee kan nemen. En natuurlijk ben je, met ervaring in boksen, al gewend om klappen op te vangen waardoor je deze techniek al in hhuis hebt. Ik adviser mensen zodner ervaring om dan ook een paar lessen padswerk te nemen om goed te leren hoe je klappen op kan vangen.

Krijg je een certificaat aan het einde?

Je kan op aanvraag een certificaat krijgen. Deze kan je bij veel beroepsvereningen (zoals SKJ of FVB) in de vrije ruimte inzetten voor punten.

Is de bijscholing geaccrediteerd?

Nee, helaas is de bijscholing op dit moment nog niet geaccrediteerd. Wanneer je een certificaat aanvraag kan je deze inleveren bij je beroepvereniging in de vrije ruitmte (de meeste beroepsverenigingen hebben dit momenteel). Dan zal het om 12 punten gaan.

Ik werk voornamelijk met volwassenen, is dat een probleem?

Het is zeker geen probleem omdat alle thema’s die bij kinderen kunnen spelen, ook bij volwassenen kunnen spelen. Het enige is dat ik voornalijk voorbeelden zal geven vanuit mijn ervaring als kindertherapeut. Ik verwacht van jou als deelnemer dat jij opkomt voor wat jij wilt leren, dus wanneer je de koppeling naar jouw doelgroep lastig vindt, dat je dit uiteraard gewoon vraagt aan mij.

Meld je nu aan voor de 2-daagse cursus boksen met kinderen en jongeren