Hi, ik ben Jette Peuscher

werkvormen expert in de jeugdzorg

Wie ben ik nou eigenlijk?

In de volgende video’s ga ik mijzelf even aan je voorstellen. Dat doe ik uiteraard niet op de traditionele wijze. Of nouja, de aller laatste video is wel op de  ‘gewone’ manier. Maar zoals je misschien wel weet hou ik niet echt van ‘gewone’ manieren dus in de volgende video’s stel ik je aan de hand van verschillende werkvormen even aan mij voor. 

In de eerste video stel ik je voor op een systemische manier. Aan de hand van een genogram laat ik aan je zien waar ik vandaan kom. 

Daarna zijn er nog drie video’s waar ik me aan je voorstel aan de hand van werkvormen die ik regelmatig inzet bij kinderen en jongeren.

en uiteraard eindig ik met een zakelijke video waarin ik het ontstaan van de Buutplek vertel en mijn missie!

Volg mij op Social Media:

Wat Je Nog Niet Van Mij Weet

Ik ben dochter van Jan Hendrik Johan Peuscher (1950) en Anna Maria Desiree Pouwels (1952). Ik heb een oudere zus Anne Miens Peuscher (1984) en ik ben als tweede dochter, Jette Peuscher (1986), geboren in dit gezin. Ik ben opgegroeid in het nuchte Twente en die mentaliteit zit nog steeds in mij. Niet lullen maar poetsen (nouja lullen kan ik heel goed), steek je kop niet boven het maaiveld uit en doe maar normaal dan doe je al gek genoeg! familie credo’s (en dus ook wel uit de regio) die nog steeds bij mij passen. Soms heb ik ook mega veel last van deze familiecredo’s. Denk maar eens aan zichtbaar zijn met een eigen bedrijf als je niet mag opvallen. 

De tweede video geef ik antwoord op verschillende vragen die je me waarschijnlijk nooit zal stellen. 

Mijn naam is Jette en ik ben niet de perfecte praatstok. Ik ben een beetje krom en heb veel kleuren en mijn veertjes zijn niet meer wat ze geweest zijn. Wel help ik structuur te brengen als er chaos is, en zijn mijn regels duidelijk. Als ik er ben is het duidelijk wat ik van je verwacht, namelijk dat je gaat praten! en met een praatstok in je handen is het toch weer een hele andere ervaring dan zonder de praatstok.

Het spel hoedje op, hoedje af geef ik je meer inzicht in mijn jeugd.

 

 

En hier dan ook mijn zakelijke voorstel video. Mijn naam is Jette Peuscher en ik ben 38 jaar. Ik woon in Heteren, een klein dorpje tussen Nijmegen, Arnhem en Wageningen. 

In 2013 ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut en in 2021 al psychodynamisch therapeut. 

In 2018 heb ik mijn eigen praktijk opgericht voor ervaringsgerichte therapie voor kinderen en jongeren. De eerste jaren heb ik in mijn eentje gewerkt zoals de meeste van ons doen. maar na een tijdje was ik daar helemaal klaar mee. Ondertussen werk ik met een multidisciplinair team om mij heen en werken we op een systeemgerichte manier. We werken niet meer alleen met het kind, maar ook veelal met de ouders. 

Mijn missie om kinderen te helpen begon in 2007 in India. Ik liep daar stage bij Udavum Karangal, een project waar mensen die alleen zijn op de wereld naartoe kunnen om zo een familie om zich heen te hebben. Bij het project woonde ook verschillende kinderen waar ik heel veel mee heb gewerkt. Ik wist al meteeen dat SPW (waar ik stage voor liep) mij lang niet voldoende kennis gaf om ook echt het verschil te kunnen gaan maken. Ik werkte daar met kinderen en jongeren die last hadden van trauma en hechtingsproblemen. Ze waren hun biologische familie kwijt en wisten daar vaak helemaal niets van. Ik wist nog helemaal niets van deze problematiek, maar ik wist wel dat ik daar veel meer van wilde leren! Mijn missie was geboren! Kinderen moeten kind kunnen zijn!

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie biedt een ervaringsgerichte benadering die gebruikmaakt van bewegingsactiviteiten en lichaamsgerichte oefeningen. Een psychomotorisch therapeut begeleid kinderen en jongeren om te leren van deze waardevolle ervaringen en deze vervolgens toe te passen in hun dagelijks leven, zowel thuis als op school.

Psychodynamische therapie

Psychodynamische therapie richt zich op het identificeren van de onderliggende problemen die verborgen liggen achter de zichtbare symptomen. Met aandacht voor de persoonlijke en interpersoonlijke belevingswereld, interpreteert een  psychodynamisch therapeut de symptomen als signalen van innerlijke disbalans, inclusief gedachten, fantasieën, dromen, idealen en emotionele en lichamelijke sensaties.

EMDR

Methodiek voor het verwerken van bewuste trauma’s.

LICHAAMSTAAL

Non-verbale communicatie, micro-expressies. Opleiding tot coach en trainer.

PRE-VERBAAL TRAUMA

Methodiek voor traumaverwerking tijdens de pre-verbale periode (0-4 jaar).


PRE-VERBAAL TRAUMA

Methodiek voor traumaverwerking tijdens de pre-verbale periode (0-4 jaar).

TRAUMAVERWERKINGS VERHAAL

Verhaal voor kinderen om de ‘slapende honden’ wakker te maken.

Visual storytelling 1 & 2

Je verhaal in beeldentaal weergeven

KINDERTEKENINGEN LEZEN EN BEGRIJPEN

Kindertekeningen vertellen ons veel meer dan we denken.

LICENTIETRAINER KINDERTEKENINGEN LEZEN EN BEGRIJPEN

Geven van workshops en lezingen over (kinder-)tekeningen.

SLAPENDE HONDEN I & II

Stabiliserende methodiek voorafgaand aan traumaverwerking bij getraumatiseerde kinderen.

VOICE DIALOGUE

Een methodiek om in gesprek te komen met onze innerlijke stemmen. Bewustwording staat centraal.

Hoe professionals mij ervaren

Wil jij graag van mij leren?

Neem dan contact met mij op. Dan kijken we samen Welk aanbod het beste bij je past.