Visualiseren met tekeningen

deel 1 de basis en deel 2 Next level
Direct bestellenOver Pauline

JE STAAT VOOR DE KLAS OF EEN GROEP

Hoe maak je de wereld nu een stuk makkelijk voor mensen die moeite hebben met praten, langere prikkelverwerking. Een wereld vol met moeilijke woorden en je bereikt niet alle kinderen met de lesstof zoals die nu wordt aangeboden. Denk aan beelddenkers, kinderen met dyslexie

ZELF EEN PRESENTATIE MAKEN

Je wilt jouw boodschap duidelijk maken in een presentatie of tekening. Zodat iedereen betrokken is, een langere heeft, en dat jouw boodschap langer en beter blijft ‘hangen’.

BOODSCHAPPEN VERDUIDELIJKEN MET VISUALISEREN

Jouw client bij therapie/coaching duidelijkheid geven in de zorg, hoe vertaal je al die moeilijke woorden. Door tekenen in te zetten tijdens de begeleiding kan je jouw boodschap maar zeker ook dat van de ander verduidelijken, verhelderen en versimpelen. Een stapje dieper in verbinding, jij kan de stem worden van de ander.

In twee dagen neem ik je mee in een stukje van de wereld van visualiseren

In twee dagen neem ik je een stuk mee in de wereld van Visualiseren. Misschien ken je het wel als: zakelijk tekenen, sketchnotes, visual notes.

Hoe je het ook noemt, je bent aan het visualiseren met tekeningen!

Kortom: woorden omzetten in beeld.

Waarom zou je dat gaan doen? Nou, door de combinatie te maken van woord en beeld word jouw boodschap duidelijker, is er een langere focus bij de ander, blijft het beter ‘hangen’ en kan je nog meer ‘in verbinding’ gaan door de stem van de ander te worden.

Woorden kunnen soms zo verschrikkelijk moeilijk zijn.  In twee dagen ga ik jou meenemen in de wereld van Visualiseren. Een hele uitgebreide grote nieuwe wereld maar wel eentje die er voor kan zorgen dat we het allemaal voor veel mensen een stukje makkelijker maken.

Visualiseren is inzetbaar voor en door iedereen! In elk vakgebied

Ik wil iedereen zoveel mogelijk enthousiast maken om te gaan Visualiseren. Door mijn eigen ervaring en werkervaring heb ik kunnen zien hoe goed tekenen kan gaan helpen om de wereld voor veel mensen een stukje makkelijker te maken

Trainer: Pauline Waals

Mijn naam is Pauline van Visual Soryteller Pauline

Vroeger, heel lang geleden toen ik op de middelbare school zat kreeg ik in elk rapportgesprek terug dat ik aan het dromen was, niet opletten, alleen maar zat te tekenen. Nu wetende dat er een flinke portie dyslexie en beelddenken aanwezig is , was ik toen die tijd aan het overleven.

Hoe krijg ik die tekst in mijn hoofd, wat ga ik doen met al die woordenlijsten. Toen ik dit terug zag bij mijn oudste zoon, die zat te struggelen met zijn huiswerk, heb ik besloten als zou ik maar een persoon kunnen helpen met tekeningen dat zou ik al te gek vinden.

Mijn missie was geboren!

Inmiddels door vele trainingen visualiseren maar ook door het geven van workshops aan scholieren hoe ze op een andere manier kunnen gaan leren.

DUIDELIJKHEID IN JOUW BOODSCHAP

Duidelijkheid, jouw boodschap in een duidelijke simpele manier vertellen door middel van tekeningen in combinatie met woord

VERBINDING EN BETROKKENHEID.

Door de combinatie woord en beeld te gebruiken, stimuleer je beide hersenhelften waar door je 100% van jouw brein en dat van de ander wordt gestimuleerd.

JE BOODSCHAP BLIJFT HANGEN BIJ ANDEREN

Boodschap blijft beter ‘hangen’ of het nu lesstof is of een presentatie

EEN 2-DAAGSE BIJSCHOLING: Visualiseren met tekenen deel 1 en deel 2 Next level

Maak in twee dagen kennis met de basis van visualiseren, leer de visuele grammatica, visuele ABC, verschillende stifttechnieken en breinkrakers om dat brein van de ander aan het werk te zetten.

Meld je nu aan voor één van de 2-daagse bijscholingen Visualiseren met tekenen

Veelgestelde vragen

Moet je kunnen tekenen om mee te kunnen doen?

Nee , zeker niet, dat leer ik jou in twee dagen

Ik ben niet creatief. Is dat erg?

Dit hoeft zeker niet. Het is geen training om de nieuwe Rembrandt te worden. Visualiseren is en blijft een vorm van communiceren.

Moet je enig ervaring hebben in visualiseren?

Nee, dit hoeft zeker niet. Bij de training Visualiseren Deel 1 de basis, neem ik je stap voor stap mee in deze grote wereld. Op het eind van dag 2 kan en ken jij de basis van visualiseren. Kan jij visualiseren ten behoeve van het verbeteren of ondersteunen van leren, presenteren, dialogen, faciliteren en samenwerken. Je hebt gereflecteerd op het eigen leerproces en kan dit nu toepassen in jouw werkveld