Het Magische Schatkistavontuur

Zijn schatkist is tot de dag van vandaag nog steeds heel belangrijk voor hem.

Een allesomvattende methodiek

Het Magische Schatkist Avontuur begint bij bewustwording. Je weet wat je niet (meer) wil. Wat kun je doen? Onderzoek voor jezelf wat je wel wil. Trek een kaart en lees de betoverende spreuk. In de Magische Avonturengids vind je vragen bij iedere kaart. Neem de tijd om de vragen te beantwoorden en te voelen wat er gebeurt. Via je gevoel kom je in een van de diepere lagen van je schatkist, je onderbewustzijn. Je maakt verbinding tussen het denken en het voelen. Aansluitend doe je het magische avontuur, daarmee leg je een nieuwe basis voor de gewenste verandering. Soms merk je direct verandering op, soms heeft het meer tijd nodig.

Ben jij enthousiast en wil je het zelf leren toepassen in je werk met kinderen? In de opleiding het Magische Schatkist Avontuur gaan we dieper in op de achtergrond van de methodiek.

De methode het Magische Schatkist Avontuur is ontstaan in 2010.

De basis is gelegd door mijn ervaring bij de begeleiding van tientallen kinderen in praktijk De Kracht van het Kind, gecombineerd met theoretische inzichten, zoals kwantumfysica, epigenetica, Jungiaanse psychologie, geleide fantasie, N.L.P., PSYCH-K.

 

 

“Nu is het tijd om mijn kennis en ervaring door te geven aan mijn collega’s in het werkveld zodat ieder kind middels deze methodiek geholpen kan worden.”

Ik ben de ontwikkelaar van het Magische Schatkistavontuur

 

In 2010 begon ik in mijn eigen praktijk; de Kracht van het kind. In die tijd was ik zoek naar een methodiek die ik goed toe kon passen bij de kinderen in mijn praktijk. Ik merkte dat ik daar kennis en kunde te kort kwam. Na een opleiding Pschy-K was ik verkocht aan het werken met het onderbewuste. Aan het werken met onbewuste overtuigingen, want daar kan zo veel winst behaald worden. Helaas van de opleiding Pschy-K alleen gemaakt voor volwassenen. Dat maakt dat ik ben begonnen met het ontwikkelen van een eigen methodiek, gebaseerd op Pschy-K en vele andere methodieken die ik de afgelopen jaren geleerd had. Daarnaast heb ik met mijn eigen ervaring (ik werk sinds 1985 met kinderen) in kunnen zetten en daar is in 2020 een fantastisch product uit voort gekomen.

Het Magische Schatkistavontuur.

Nu is het tijd om mijn kennis en ervaring door te geven aan mijn collega’s in het werkveld zodat ieder kind middels deze methodiek geholpen kan worden. Het mag nu zelf op avontuur gaan. Via de weg van de kaartensets en van de opleiding. En wie weet welke verrassende avonturen er nog te ontdekken zijn.

Anne Davids

ontwikkelaar Magische Schatkistavontuur

Na de opleiding heb jij je eigen schatkist waar jij meer kan werken in de praktijk.

Je kan werken met het onderbewustzijn

Je kan kinderen op een speelse, lichte manier begeleiden naar het onderbewustzijn

Je weet wat je kan doen bij ongewenste overtuigingen

Je weet hoe je kinderen kan helpen hun gewenste overtuigingen en kwaliteiten te verankeren

Je kan vanaf nu iedere hulpvraag behandelen

Geen enkele hulpvraag is te gek. Jij kan iedereen nu behandelen en begeleiden

Ervaringen van mijn klanten

Onze zoon heeft een geweldige ontdekkingsreis bij Anneke gedaan. Zijn schatkist is tot de dag van vandaag nog steeds heel belangrijk voor hem. Anneke (be) kijkt (naar) je kind compleet in zijn/haar wereld, dat maakt haar werkwijze uniek en bijzonder. Mijn ervaring is dat kinderen zich snel op hun gemak voelen en makkelijk hun eigen “Ik” laten zien, onbevreesd en onbevangen. En daarmee behalen zij het beste resultaat voor/uit zichzelf!

Bianca

In mijn werk met kinderen doe ik heel erg mijn best om ze te helpen. Ik merk dat de bestaande methodes, zoals cognitieve gedragstherapie, niet het gewenste effect hebben. Nu heb ik van jouw Magische Schatkist Avontuur gehoord, en ik meld me nu direct aan voor de opleiding die je gaat starten! Ik heb er heel veel zin in!

K.

De opleiding

Ben jij ook en mens met hart voor kinderen?
Zie of voel jij direct dat een kind niet lekker in zijn vel zit?
Wil je dit kind graag helpen?
Ben je je ervan bewust dat praten over nare gebeurtenissen, het alleen maar erger maakt?
Ben je misschien in je werk vastgelopen met methodes die niet werkten?
Weet je dat nare gebeurtenissen in het lichaam worden opgeslagen?
Weet je ook dat er tijdens een stressreactie de verbinding tussen de hersenhelften verstoord is?

Tijdens het Magische Schatkist Avontuur leer je kinderen om zelf te ontspannen, rustiger te worden. De verbinding tussen de hersenhelften wordt hersteld. Samen maak je een reis naar het onderbewustzijn en verander je het gevoel dat bij de nare gebeurtenissen hoort, in een gevoel waar het kind zelf voor kiest. Een symbool voor dit nieuwe gevoel wordt bewaard in een schatkist. In de schatkist worden ook symbolen opgeslagen voor helpende overtuigingen, bijvoorbeeld “Ik mag er zijn”, “Ik hou van mezelf”, “Ik durf het”.​

Als begeleider bied je het kind een veilige bedding waarin het zelf de regie heeft, zelf kiest wat het nodig heeft om te groeien in zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfliefde en eigenwijsheid.

Het Magische schatkistavontuur, de opleiding

Nu is de tijd gekomen het Magische Schatkist Avontuur te delen met veel meer mensen, jong en ouder. Het mag nu zelf op avontuur gaan. Via de weg van de kaartensets, via de weg van de opleiding. En wie weet welke verrassende avonturen er nog te ontdekken zijn.

Ja! Ik wil ook werken met het magische schatkistavontuur

Nu is de tijd gekomen het Magische Schatkist Avontuur te delen met veel meer mensen, jong en ouder. Het mag nu zelf op avontuur gaan. Via de weg van de kaartensets, via de weg van de opleiding. En wie weet welke verrassende avonturen er nog te ontdekken zijn.

Ervaringen van mijn klanten

Ik werk graag met jonge kinderen omdat over het algemeen zij nog dichtbij hun ware natuur zijn. Onder invloed van vele oorzaken uit de omgeving kan dit op de achtergrond raken.
In het reguliere basisonderwijs wordt over het algemeen niet de mogelijkheid geboden om te ontdekken vanuit intrinsieke motivatie.
Hierdoor zijn er kinderen die steeds minder gemotiveerd raken omdat ze bij zichzelf weg zijn.
Met de magische avonturen kaartenset en de vele werkvormen die we hebben geleerd tijdens de opleiding, kan dit helpen meer duidelijkheid te krijgen over jezelf.
Samen op avontuur naar meer kracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde.
Ik ben ontzettend blij om met deze opleiding en kaartenset de kinderen op weg te helpen op hun unieke levenspad.

Leonie

leerkracht, BSO begeleider

Ik vond het zo fijn bij jou ik voelde me erg thuis. En we zijn zelfs samen naar de botanische tuinen geweest. Dat vond ik hartstikke leuk en gezellig. Ik vond en vind je nog steeds de beste kindercoach die ik me maar kon wensen. Ik ben nu inmiddels 12 jaar bijna 13. En het gaat hartstikke goed met me. Ik zit nu in de brugklas. Ik heb het daar hartstikke naar mijn zin. Ik heb gisteren in mijn schatkistjes gekeken. Ik werd er helemaal blij van en ik dacht meteen aan de leuke en gezellige tijd met jou. Ik zou het zo weer over doen alleen heb ik het helaas niet echt meer nodig. Maar misschien kan ik je wel nog een keer zien. Ik zou dat erg leuk vinden. Verder heb ik nare maar ook leuke dingen meegemaakt. Maar het gaat nu top. 
J. R.

Ik wil werken met het Magische Schatkistavontuur