Typ 10

Hoe leer ik kinderen speels en op eigen tempo blind typen?

Je hebt onvoldoende kennis over een kindvriendelijke typmethode.

Je hebt nog geen kennis over de manier van werken maar je wil graag leren hoe je kinderen op een speelse en didactisch onderbouwde manier kunt leren blind typen

Je bent je onbewust van specifieke aandachtspunten bij het leren typen.

De Typ10-methode reikt zoveel mogelijk verschillende leerkanalen aan, waardoor je ook kinderen met bepaalde leerproblemen perfect kunt leren blind typen.

Je beschikt niet over de nodige tools om kinderen te kunnen begeleiden en opvolgen bij het blind leren typen.

Je krijgt toegang en uitleg bij het Typ10 online platform waarmee je kinderen ook vanop afstand kunt opvolgen en bijsturen.

Blind leren typen is een onmisbare vaardigheid

Blind leren typen is een onmisbare vaardigheid geworden. Op school gebruiken kinderen steeds vaker een pc en ook de (huis)taken zijn meer en meer digitaal. Kinderen die niet kunnen typen, lopen dus al snel een achterstand op. Zeker voor kinderen met leerproblemen is er extra ondersteuning nodig. Via Typ10 willen we de coaches een didactisch onderbouwde methode en de nodige handvaten aanbieden om kinderen op speelse en kindvriendelijke manier te leren blind typen.

Er zijn heel wat programma’s op de markt waarmee kinderen zelfstandig kunnen leren typen. Dit gebeurt meestal door het repetitief overtypen van letters (al dan niet in spelvorm) onder tijdsdruk. Uit de praktijk blijkt echter dat dit voor veel leerlingen niet werkt. Kinderen haken af omdat ze het te moeilijk vinden of gedemotiveerd raken. Bovendien ontbreken vaak de tools voor de nodige bijsturing en opvolging door de lesgever/coach. Typ10 biedt hierop een antwoord en zorgt ervoor dat élk kind speels en op eigen tempo leert typen.

Ervoor zorgen dat élk kind de kans krijgt om blind te leren typen, met de juiste ondersteuning.

“Ik doe dit telkens met een gezonde dosis optimisme, enthousiasme en gedrevenheid”

Hallo, ik ben Nele, ik ben logopediste en werk zowel in een groepspraktijk als in het KOCA basisonderwijs in Antwerpen.  
Door de verschillende kansen die ik reeds kreeg, heb ik ervaring kunnen opdoen in het werken met verschillende doelgroepen: van kleuters tot volwassenen, van spraak tot het geschreven woord alsook het iets meer pedagogische aspect zoals training van sociale vaardigheden.
Ik doe dit telkens met een gezonde dosis optimisme, enthousiasme en gedrevenheid. Mijn specialisatie zijn kinderen in  het buitengewoon onderwijs, met motorische problemen, ASS en leerproblemen. Door de verschillende jaren dat ik Typ10 geef, weet ik heel doelgericht welke extra ondersteuning er bij elk kind geboden kan worden.

Trainer: Nele Steurs

Kinderen blind leren typen in een handomdraai

je kent de Typ10-methode en kunt deze toepassen

Je kent de verschillende hulpmiddelen om je cliënt de letterposities op het toetsenbord te  helpen memoriseren en vervolgens te automatiseren.

je (h)erkent verschillende problemen bij het blind leren typen.

Je weet waar je de info over de foutenanalyse en de aangepaste remediëringsfilmpjes kunt terugvinden om elk kind de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

je hebt Typ10-tools en kunt deze inzetten

Je weet hoe je de oefeningen in het Typ10-werkboekje en online platform kunt inzetten om, volgens het individueel leervermogen en eigen tempo van elk kind, de best mogelijke resultaten te behalen.

Ervaringen van kind- en jeugdprofessionals

In het huidige digitale tijdperk is het leren typen onmisbaar! Wij bieden in de praktijk Typ10 aan omdat we vinden dat álle kinderen in de gelegenheid moeten worden gesteld het typen aan te leren op hun eigen niveau en tempo. Ook hierin kunnen we als kinderergotherapeut de zelfredzaamheid verhogen. Typ10 biedt de mogelijkheid om bij ieder kind aan te sluiten bij zijn eigen leervermogen en daar kunnen verschillende strategieën voor gebruikt worden. Het is mooi om te zien hoe snel de kinderen zich,  met veel plezier, de nieuwe vaardigheden eigen maken door de verschillende (online)oefeningen, spellen en samenwerkingsvormen!  

Marian Polderdijk – Peeters

kinderergotherapeute

Wat is het leuk om Typ10 te geven! Spelend leren is hier echt van toepassing. De kinderen zijn telkens enthousiast om spelletjes te spelen en ze blijven gemotiveerd om thuis verder te oefenen. Als lesgever is het heel tof om te zien dat er daadwerkelijk geoefend werd en dat je voortdurend kunt bijsturen. Ik had eerst wat twijfels bij de 10 lessenreeks, maar het is echt waar: kinderen kunnen in 10 lessen blind typen! Wij zijn overtuigd en raden iedereen aan om de Typ10 cursus te volgen.

Nele Vancauwenberghe

logopediste

1-daagse online training: Leer kinderen blind typen met Typ10

Deze interactieve online cursus is boordevol tips en tricks uit de praktijk en stoomt je klaar om zelf met de Typ10-methode aan de slag te gaan. 

 

Meld je nu aan voor de Online bijscholing Typ10

Er zijn maar 15 plaatsen per data, dus wees er snel bij