Nele Steurs

Enthousiast, positief en energiek in het leven maar stiekem ook wel recht door zee.

Wie is Nele steurs

Als kind had ik reeds een enorme interesse in het gesproken en gezongen woord. Het verbaasde dan ook niemand uit mijn omgeving dat ik koos voor een richting waar net dat aan de basis ligt.
Tijdens mijn logopedische studies vond ik de taalontwikkeling bij kinderen één van de meest interessante onderdelen. Ook ‘stem’ sprak mij erg aan, aangezien ik al een hele tijd gepassioneerd was door musical en dit ook als hobby al van kinds af aan uitoefende. Een specialisatie aan het einde van mijn studiejaren schrikte me ook niet af, dus heb ik nog een extra opleiding gevolgd tot stottertherapeute. 

En bij de doelgroep ASS heb ik mijn hartje verloren. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds werkzaam in het buitengewoon onderwijs en begeleid ik kleuters met ASS alsook kinderen met leerproblemen in de privé praktijk.

Aan uitdagingen nooit genoeg en met de digitalisering die zich elke dag meer en meer voordoet in onze maatschappij, botste ik vaak op kinderen met lees- en schrijfproblemen die gebaat zouden zijn met hulpmiddelen zoals Sprint of andere voorleessoftware, maar dan weer botsten op nieuwe problemen zoals het niet kunnen typen. Dit is de reden dat ik de opleiding als Typ10 lesgever heb gevolgd. Tot op de dag van vandaag heb ik hier absoluut geen spijt van: ik heb ondertussen al heel wat kinderen blind leren typen op een enorm leuke manier! Het is niet alleen fijn voor de kinderen, maar ook voor jou als lesgever. Mijn Typ10 ervaring gaat van 1 op 1 tot groepen van 10 kinderen. Ik geef Typ10 op school, in de praktijk, maar ook op zomerkampen waarbij er dan nog tal van leuke activiteiten bijkomen.

Naast logopediste ben ik nog steeds bezig met mijn passie namelijk musical. Tot op de dag van vandaag kan je mij op de planken zien bij verschillende musicalverenigingen.

Volg mij op Social Media:

Na mijn studies ben ik als zelfstandige logopediste aan de slag gegaan in een privépraktijk waar ik ook stage had gelopen. Hier heb ik heel wat ervaring opgedaan op verschillende domeinen:

Logopedische ervaring

Articulatie Spraak Schrijven
Taal Stotteren Rekenen
Stem Lezen Dysfagie

 

Ik voelde dat ik nog meer in mijn mars had en wou graag nog andere uitdagingen in het leven, dus heb ik gekozen om de privé praktijk te minderen en dit te combineren met een job in het buitengewoon onderwijs, eerst als ondersteuner, nadien als logopediste specifiek met kinderen met ASS (autismespectrumstoornis).

Pedagogische ervaring

Autisme Spectrum Stoornis AD(H)D Gedragsproblemen
Sociale vaardigheden Emotionele ondersteuning Leren leren

Opleidingen

C&Explore Typ10 opleiding

Tijdens de interactieve opleiding tot Typ10-lesgever krijg je alle uitleg over de methode, de didactische hulpmiddelen en tips uit de praktijk om meteen aan de slag te kunnen gaan.

Universal Voice Institute: EVT-cursus ( Estille Voice Training)

EVT is een wetenschappelijk onderbouwde methode die baanbrekend is geweest in de wereld van de zangtechniek en de logopedie. EVT geeft je volledig inzicht en controle over je stem.

CIOOS opleiding stottertherapeut

CIOOS organiseert sinds 1994 de opleiding specialisatie stottertherapie. De huidige opleiding wordt georganiseerd m.m.v. het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en de Universiteit Antwerpen.

Lessius Hogeschool Antwerpen, Logopedie & Audiologie

Veelzijdig programma waarin alles over o.a. stem-, spraak-, vloeiendheids-, taal-, leer-, slik-, gehoor- en evenwichtsproblemen aan bod komt. Ik koos voor logopedie als specialisatie/afstudeerrichting.

Hoe Kind- en jeugdprofessionals mij ervaren

Nele is een heel enthousiaste lesgeefster! Ze maakt tijd voor vragen tussendoor en stemt goed af op de cursisten.

Josta van Kempen–de Blois

Ergotherapie GRIP

Ik glimlach dit schrijven van Nele, trouwe ex-GON begeleider en bijzonder waardevolle ondersteuner, te zien binnen komen.
Onlangs bleek helder dat ondersteuner op dit moment niets meer van Nele was, maar wat zou ik haar graag aan boord gehouden hebben.

Alle vertrouwen dus in haar, dat is helder!

Ellen Wolfs

leidinggevende, Antwerpen plus

bekijk alle bijscholingen die door mij aangeboden worden