Jette Peuscher
Eigenaar de Buutplek en Therapiepraktijk Zijn
Wie is Jette Peuscher
Mijn naam is Jette Peuscher, oprichter van en trainer bij de Buutplek. Ik ben sinds 2006 aan het werk als kind- en jeugdprofessional in verschillende functies. Vroeger gaf ik al veel trainingen aan kinderen (hockey) en zat ik in de begeleiding van verschillende trainingskampen. In 2007 volgende in de studie sociaal pedagogisch werker en ik had het voor elkaar gekregen om mijn stage in India te mogen volgen. Een prachtig project (Udavum Karangal) waar mensen wonen die verstoten zijn door hun familie; mensen die niemand meer om zich heen hebben, mensen die tot voor kort niet gezien werden. In deze periode is mijn liefde voor het werken met kinderen en jongeren ontstaan. Ik merkte tijdens deze stage al snel dat ik meer wilde bereiken dan wat ik daar kon doen. Ik wilde meer voor de mensen kunnen betekenen, en nu voelde ik mij hierin vooral machteloos. In India was het voornamelijk de taalbarrière die dit gevoel bij mij opriep. Maar tegelijkertijd bedacht ik me dat hier in Nederland ook zo veel kinderen zijn die niet goed begrepen en/of gezien worden. En dit idee raakte me, en dit raakt mij nu nog steeds.
Vanaf het moment dat ik mij dit besefte, wist ik wat me te doen stond. De behoefte om verder te leren zorgde ervoor dat ik na het afronden van de opleiding sociaal pedagogisch werker door ben gegaan met de opleiding tot vaktherapeut; psychomotorische therapeut. Ik heb mijn jaarstage gelopen in Leuven op de residentiële psychiatrische kinder- en jeugdafdeling UZ Leuven Gasthuisberg. Hierbij kon ik echt mijn ei kwijt. Ik genoot van iedere behandeling die ik gaf en van iedereen die ik kon helpen. Mijn machteloosheid was volledig verdwenen, ik wist en weet hoe ik kinderen en jongeren kan helpen.
Na de opleiding vaktherapie (2009) ben ik vrijwel meteen aan de slag gegaan als behandelaar. Ik heb veel ervaring op mogen doen met het behandelen van kinderen en jongeren. En oh, wat heb ik hier van genoten. Ik kan oprecht zeggen dat ik het leukste werk op deze hele wereld uit heb gekozen.
Naast mijn werk ben ik ook altijd blijven doorleren. Hier beneden kan je vinden welke cursussen en workshops ik gevolgd heb. In 2018 ben ik met een gehele nieuwe studie begonnen; psychodynamische therapie, deze heb ik in 2021 mogen afronden.
Ook heb ik in oktober 2018 ervoor gekozen om mijn eigen praktijk op te starten: Therapiepraktijk Zijn. Ik ben alleen begonnen maar heb inmiddels een fantastisch team van therapeuten en medewerkers om mij heen. Als kind- en jeugdtherapie praktijk in Eemnes maken wij voor ieder kind een uniek traject, aan de hand van de hulpvraag en behoefte van het kind en de ouders.
En toen was het tijd voor een nieuwe stap. Naast behandeling geef ik nu ook bijscholingen. Nog steeds met dezelfde missie: dat alle kinderen en jongeren begrepen mogen worden.
Volg mij op Social Media:
Opleidingen
Sociaal Pedagogisch Werker (SPW-4)
Sociaal Pedagogisch Werker. Begeleiden van mensen met een hulpvraag. Oplossingsgericht, gericht op het zichtbare gedrag en hoe hier mee om te gaan
Psychomotorische Therapie (PMT)
Streven naar inzicht en gedragsverandering door middel van sport en spel werkvormen (dus non-verbaal). PMT is een differentiatie van Vaktherapie
Psychodynamische Therapie (PDT)
Gaat ervan uit dat ons gedrag voortkomt uit wat we vroeger meegemaakt hebben. Deze methodieken zijn gericht op het werken met de oorzaak van het probleem.
Bijscholingen
EMDR practitioner
Methodiek voor het verwerken van bewuste trauma’s.
Lichaamstaal practitioner
Non-verbale communicatie, micro-expressies.
Lichaamstaal master
Non-verbale communicatie, micro-expressies.
Lichaamstaal trainer / coach
opleiding tot coach en trainer over non-verbale communidatie
pre-verbaal trauma
Methodiek voor traumaverwerking tijdens de pre-verbale periode (0-4 jaar).
Slapende Honden 1 & 2
Stabiliserende methodiek voorafgaand aan traumaverwerking bij getraumatiseerde kinderen.
Trauma- verwerkingsverhaal
Verhaal voor kinderen om de ‘slapende honden’ wakker te maken.
EMDR kinderen
Methodiek voor het verwerken van bewuste trauma’s bij kinderen
Visualiseren deel 1
2-daagse training visual storytelling. Een opleiding hoe je tekeningen als ondersteuning kan gebruiken
Visualiseren deel 2
2-daagse training visual storytelling. Een opleiding hoe je tekeningen als ondersteuning kan gebruiken
Kindertekeningen lezen en begrijpen
Kindertekeningen vertellen ons veel meer dan we denken. We kunnen weruit halen wat niet gezegd mag/kan/wil worden.
Licentietrainer
Opleiding tot licentietrainer Kindertekeningen beter begrijpen
Voice Dialogue
Een methodiek om in gesprek te komen met onze innerlijke stemmen. Bewustwording staat centraal.