Home » Blog » Team Buutplek » Jette Peuscher

Jette Peuscher

door | 14 jun, 2023 | Team Buutplek

Mijn naam is Jette Peuscher. Eigenaresse van Therapiepraktijk Zijn, de Buutplek en mede organisator van Zorg-Events

Sinds 2006 ben ik aan het werk met kinderen. Sinds mijn middelbare school was ik al gefascineerd door het gedrag van dieren. uiteindelijk heb ik daar nooit echt iets mee gedaan. Maar in 2006 ben ik begonnen met de opleiding SPW. Tijdens deze opleiding mocht ik naar India op stage. Daar heb ik de liefde voor het weken met kinderen ervaren!

Maar met SPW vond ik niet de juiste handvatten voor het werken met kinderen en jongeren met verschillende problemen. Hierdoor ben ik verder gaan studeren aan de HAN voor de opleiding tot psychomotorisch therapeut.

Na een aantal jaar als vaktherapeut aan het werk te zijn geweest ben ik in 2018 mijn eigen praktijk gestart. Deze praktijk is in 4 jaar tijd uitgegroeid tot een multidisciplinaire praktijk waar ik met 10 andere therapeuten mag werken. Dat is ieder dag weer een feestje. Ik kan zo veel leren van mijn collega’s, zo gaaf om te merken.

in 2018 ben ik weer aan een nieuwe 4 jarige therapeuten opleiding begonnen. Ik begon aan de academie voor Psychodynamica aan de opleiding tot psychodynamisch therapeut. deze heb ik in 2021 afgerond.

Naast dat ik veel aan het behandelen ben in mijn praktijk, was ik ook op zoek naar een andere uitdaging. Ik wilde mijn kennis en ervaring delen met andere professionals. In 2021 ben ik gestart als Mentor aan de kindercoach opleiding van de academie voor Psychodynamica. Hier heb ik mogen ervaren dat ik het zo gaaf vind om beginnende professionals te mogen helpen met het vergroten van hun kennis. Hierdoor ben ik in december 2021 met de Buutplek gestart. Ook al wist ik nog niet helemaal zeker wat ik hier precies mee wilde, maar ik wist wel dat het een plek zou worden waar kennis en ervaringen van allerlei professionals op één plek te vinden zou zijn.

Afgelopen december (2022) kwam ik met het idee om een soort van Netflix op te gaan zetten voor kinder- en jeugdprofessionals. Een platform waar inderdaad die kennis en ervaringen bij elkaar staat, wat laagdrempelig is en waar iedereen die met kinderen werkt nieuwe kennis op zou kunnen doen.

Het resultaat is dat ik in sep 2023 dit platform ga lanceren. 100+ masterclasses en dus dan ook meer dan 100 uur aan kennis en ervaring bij elkaar. Tips, trics, do’s en dont’s , werkvormen en voorbeelden staan allemaal bij elkaar.

 

Wil je meer van mij weten of heb je nog een vraag? ga dan naar een van mijn websites: Therapiepraktijk Zijn of De Buutplek

 

Wil je meer weten over mijn boek KABOEM!? 

 

Ik geef bijscholingen op het gebied van

  • Boksen met kinderen en jongeren
  • Delenwerk bij kinderen en jongeren
  • Werken met de Stad van Axen

ik heb geen data gepland staan. Stuur mij even een bericht als je graag op de hoogte gehouden wilt worden van de nieuwe data.

 

Belangrijke Pagina’s

De Buutplek

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin