Gratis werkbladen uit het werkboek

KABOEM!

Deze werkbladen uit ons online werkboek IK BEN BOOS! kan je alvast downloaden en gebruiken bij kinderen die heel goed boos kunnen worden.

Je werk met kinderen en jongeren die goed zijn in boos worden

Je wilt graag gebruik maken van werkbladen om de boosheid inzichtelijk te krijgen

Je kan het meteen in de praktijk toepassen

Je maakt gebruik van beeldentaal zodat jij aansluit bij het taal van de kinderen

Er is nog zo veel onbekend over de basisemotie Boos

Wij zijn Pauline (Visual Storyteller Pauline) en Jette (Therapiepraktijk Zijn & de Buutplek) en wij hebben onze handen in één geslagen.

In de praktijk van Jette worden veel kinderen aangemeld met boosheidsklachten. Het lijkt soms wel zo te zijn dat kinderen tegenwoordig niet meer boos mogen worden. Het is in ieder geval duidelijk naar voren gekomen dat er nog veel onbekendheid is over de basisemotie boos. Het enige wat eigenlijk altijd naar voren komt is dat boosheid niet mag, dat kinderen daar mee moeten stoppen en dat het niet wenselijk is. Hoe leg je op een eenvoudige en inzichtelijke manier uit dat boos zijn wel degelijk goed is en mag, en juist heel gezond is. En hoe breng je de boosheid van kinderen duidelijk in kaart?

Dit was de vraag waar Pauline en Jette mee aan de slag gingen. Het resultaat van deze samenwerking is het werkboek “KABOEM! werkboek”. In dit werkboekje ga je samen met het kind of de jongere kijken naar hoe de boosheid eruit ziet. Daarnaast ga je uitzoeken hoe hij of zij hier mee om zou willen gaan, hoe jouw cliënt zijn of haar boosheid zou willen uiten. Ook is er aandacht besteed aan educatie rondom boosheid. En dat allemaal in duidelijk beeldentaal. 

zo wordt er aandacht besteed aan de window of tolerance, aan de kern die vaak achter de boosheid zit en aan de triggers en gedragsregels. 

 

 

Als jij je gegevens achterlaat kan jij alvast een aantal gratis werkbladen downloaden zodat jij meteen aan de slag kan gaan.