Help het kind of de jongeren inzicht te krijgen in hun manier van boos zijn.
KABOEM!gratis werkbladen
Je weet nog niet of dit werkboek iets voor jou is
Helemaal begrijpelijk. Natuurlijk vind je het fijn om eerst een paar bladen te bekijken voordat je een heel werkboek aanschaft
Je weet nog niet goed hoe je om kan gaan met boosheidsklachten
Boosheid wordt vaak gezien als iets dat slecht is, maatschappelijk niet gewenst en storend of zelf onveilig. Je hebt geen middelen om kinderen, jongeren en ouders uit te leggen dat dit anders zit.
je wilt jouw verhaal graag met beelden ondersteunen
Beeldende ondersteuning is moeilijk te vinden wanneer je graag wilt vertellen dat boosheid oke is. Beeldentaal spreekt voor zich waardoor het makkelijker is om te begrijpen.
Je kan geen goede werkbladen vinden
Fijne werkbladen die je in kan zetten voor kinderen met boosheidsproblematiek zijn bijna niet te vinden. Veelal gaan de werkbladen over het rode (slechte) gebied ipv het onderzoeken wacht erachter ligt.
Boosheid is een gezonde emotie
Boosheid wortd vaak gezien als iets dat slecht is, iets dat onveilgheid brengt en iets dat storend kan zijn. Het is maatschappelijk gezien vaak ongewenst gedrag.
Pauline en Jette zijn het hier absoluut niet mee eens. Het kan zijn dat de manier van uiten misschien niet de handigste manier is, maar het is juist fantastisch wanneer kinderen en jongeren zich ook in hun boosheid kunnen uiten. Boos is niet voor niets een basisbehoefte.
Ons werkboekje legt dit op een simpele en beeldende manier uit waardoor het kind, de jongeren en de ouders meegenomen kunnen worden in het accepteren en onderzoeken van die boosheid.
Het boekje is dus ook alleen geschreven voor kinderen die last hebben van hun boosheid en niet voor kinderen (of ouders) die hier helemaal niets mee willen doen.
Jaar ervaring
cliënten geholpen
In beeldentaal wordt alles zo veel duidelijker.
Dat beeldentaal heel veel duidelijk kan maken is al bekend. Kijk maar hoe veel gebruik er wordt gemaakt van werkbladen waarin de beeldentaal voor zich spreekt. Helaas waren er nog geen mooie werkbladen voor kinderen die graag anders om willen gaan met hun boosheid. Jette (therapeut) komt veel kinderen en jongeren in de praktijk tegen die moeite hebben met het uiten van bosheid. Ze zijn hier veelal iets te goed in. Het bleek al snel dat veel kinderen, jongeren en hun ouders eigenlijk geen enkel idee hebben wat de emotie boosheid is en waar die voor dient. Dit hebben Jette en Pauline zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen in het werkboek. Pauline (Visual storyteller) kon dat als geen ander in beeld brengen en Jette (therapeut) zorgde voor de teksen en de educatie.
Kinderen krijgen een eerlijk beeld van hun boosheid. Ze leren wat die boosheid betekent, hoe ze er mee om kunnen gaan en vooral ook wat ouders wel of niet moeten doen.
Je hebt inzicht gekregen in een aantal werkbladen.
Hierdoor kan je makkerlijker de keus maken of jij het werkboek aan wil schaffen.
Duidelijke inzicht in de boosheid
Kinderen, jongeren en hun ouders krijgen een duidelijk beeld van de boosheid. Waarom die er is, hoe die geuit wordt en wat voor een positieve intentie in de boosheid zit.
Een andere kijk op de emotie Boos
Door het werken met het werkboek krijg je (kinderen, jongeren en ouders ook) een andere kijk op het gedrag van het kind waardoor de boosheid vaak als milder wordt. Boos wordt niet langer als onweselijk gezien.
Een prachtige eindposter
er wordt gewerkt naar een eindposter waardoor het in één oog duidelijk wordt wat triggers zijn, wat ouders wel en enit moeten doen, en wat het kind kan gebruiken om op een andere manier te reageren